Vaspitanje i obrazovanje dece sa oštećenim sluhom, razvojnom disfazijom, autizmom, disharmoničnim razvojem, govorno-jezičkim problemima

...

UPRAVLjANjE STRESOM - SEMINAR

Održan je seminar "Upravljanje stresom dece, nastavnika i roditelja". Seminar su realizovale Borislava Maksimović i Dajana Cvetković Lazić, a autor seminara je dr Snežana Vuković.

CEO TEKST

...

GODIŠNjICA KOLUBARSKE BITKE

Izložba likovnih radova učenika lajkovačkih osnovnih škola POVODOM 101. GODIŠNjICE SLAVNE KOLUBARSKE BITKE



CEO TEKST

...

SVETI SAVA

Proslavili smo školsku slavu uz priredbu i prigodan muzički program...Paketiće su obezbedili Versko dobrotvorno starateljstvo Srpske pravoslavne crkve, Dunav osiguranje i Soko Štark...

CEO TEKST

...

SREĆAN ROĐENDAN VIDOSAVA

Kada je pre skoro 10 godina stigla u našu školu Vidosava je bila srećna, ne samo zbog toga što su i njena braća Jovica i Milan već bili naši đaci, nego i zbog toga što su je sva deca u internatu lepo prihvatila.

CEO TEKST

...

NAŠA FENOMENALNA NASTAVNICA ALEKSANDRA

Posle mnogo dana rada prof. likovne kulture Aleksandre Grbović, njeno umetničko delo krasilo je scenografiju na proslavi Svetog Save.



CEO TEKST

...

DIDAKTIČKE IGRAČKE

Nabavili smo najsavremenije igračke i didaktička sredstva koja se mogu naći na domaćem i inostranom tržištu. Naši stručnjaci su odabrali sredstva koja će omogućiti da deca kroz igru uspešno razviju govor i usvoje znanja i veštine

CEO TEKST

...

SENZORNA, SNOEZELEN I INTERAKTIVNA SOBA

Otvorili smo senzornu sobu, „snoezelen“ sobu i interaktivnu sobu. Ova oprema će se koristiti u radu sa decom sa poremećajem iz spektra autizma, sa decom sa oštećenjem sluha i drugim smetnjama u razvoju.

CEO TEKST

...

DECA DECI ZA NOVU GODINU

Održana je manifestacija „Deca deci za Novu godinu- da nas svi čuju“.Priredba je sadržala više tačaka, a pripremili su je učenici naše škole, Osnovne škole „Sonja Marinković“, OŠ "Sutjeska" i deca iz vrtića "Mali princ" Predškolske ustanove "dr Sima Milošević" Zemun.

CEO TEKST

...

NAŠA NOVA KUHINjA

Posle kompletnog rekonstruisanja otvorena je i savremena kuhinja i trpezarija. Uveden je i novi jelovnik koji je izrađen od strane vrhunskih stručnjaka nutricionista.
Sada možemo da obezbedimo najviše standarde pripreme i kvaliteta hrane.

CEO TEKST

...

RADIONICA O SOLIDARNOSTI

Stefanija je prenela svojim drugovima i nastavnicima utiske sa ACES kongresa u Sarajevu. Bili smo kreativni i zabavljali smo se. Razgovarali smo o solidarnosti i pogledali film o toj temi.



CEO TEKST

...

STRUČNO USAVRŠAVANjE ZA VEĆU PODRŠKU DECI SA AUTIZMOM

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana je edukacija za defektologe. Predavači su bili prim.dr Ljiljana Abramović Savić i prof.dr Nenad Glumbić.

CEO TEKST

...

eTwinning

Prisustvovali smo prvoj godišnjoj eTwinning Konferenciji u Srbiji koja je održana u Hotelu Metropol u Beogradu, u sredu, 2. decembra 2015. godine.



CEO TEKST

...

MATURANTI 2015.

Ispratili smo još jednu generaciju osmaka. Na proslavi mature je bilo veselo i emotivno. Roditelji i nastavnici su sa suzama u očima čestitali maturantima, a zatim je usledio program: torta sa vatrometom, baletski nastup, mali gitarski koncert i zajednički ručak.

CEO TEKST

...

SPORTSKI BAZAR

Hvala na podršci gradonačelniku Siniši Malom i svim građanima Beograda!Humanitarna akcija za pomoć OŠ "Radivoj Popović" se i dalje nastavlja do konačnog ispunjenja cilja da se skupe sredstva za opremanje. I dalje možete slati poruke na broj 5281 i tako donirati p 100 dinara.

CEO TEKST

...

Tribina „U porodici je najsigurnije“

Povodom Svetskog dana porodice održana je Tribina pod nazivom „U porodici je najsigurnije“. Organizatori ovog događaja bili su OŠ „Radivoj Popović“ i NVO „Pomoć porodici“, a predavač je bila dr Ljiljana Abramović Savić.

CEO TEKST

...

Javni čas crtanja

Osnovna škola „Radivoj Popović“ tradicionalno učestvuje i na manifestaciji „Javni čas crtanja“ koja se održava na Kalemagdanu u Beogradu, a u sredu, 18. maja, održan je 37. put po redu u organizaciji „Društva defektologa Beograda“ .

CEO TEKST

...

24 minuta sa Zoranom Kesićem

Slikanje učenika OŠ “Radivoj Popović” sa Zoranom Kesićem prošlo je u fantastičnoj atmosferi. Naročito je bilo interesantno to da Kesić i sam zna celu azbuku na znakovnom jeziku, i nekoliko gestova, te je sa decom, koja su bila oduševljena, vrlo lako ostvario komunikaciju.

CEO TEKST

...

Crno-beli u akciji pomoći OŠ ,,Radivoj Popović”

Akciji za prikupljanje pomoći su se odazvali i članovi crno-bele porodice . Oni su se odazvali pozivu da učestvuju kao zaštitna lica u humanitarnoj kampanji za prikupljanje pomoći OŠ ,,Radivoj Popović”.
Priključi se akciji.

CEO TEKST

...

Doček proleća

Naši učenici dobijaju poklone, ali sada su i oni bili u prilici da poklanjaju drugima. Darivali su cvetiće od papira koje su sami napravili a onda poklanjali prolaznicima ...Građani su bili iznenađeni kada su shvatili da im neko nešto poklanja, a da pri tom ne traži ništa zauzvrat.

CEO TEKST

...

KREATIVNA ČAROLIJA

Održan je 11. Međinarodni festival dečjeg stvaralštva „KREATIVNA ČAROLIJA“ čiji smo bili učesnici. Ponosni smo nagrađenim radovima naših učenika mlađeg uzrasta i starijeg uzrasta čiji je talenat prepoznala i naša profesorka likovne kulture Jovana Dragić.

CEO TEKST

...

Fondacija Ani i Vlade Divac za školu

Prvi projekat u šestoj godini Velikog srca je obnavljanje igrališta Škola "Radivoj Popović", Zemun Novo igralište će deci sa smetnjama u razvoju, kao i deci oštećenog govora i sluha omogućiti da se igraju na spravama prilagođenim njihovim potrebama.


CEO TEKST

...

Jovan Simić u pomoći školi "Radivoj Popović"

Jovan Simić je pokrenuo akciju "Sportski bazar" na koju su se odazvalo dosta poznatih ličnosti sa ciljem da se prikupe materijalna sredstva kako bi se našoj deci omogućio uspešan boravak, vaspitanje i obrazovanje u školi i domu učenika. Hvala Jovane!


CEO TEKST

...

TRADICIONALNA IZLOŽBA OSLIKANIH USKRŠNjIH JAJA

Izložba ima za cilj da podrži kreativne napore učenika sa smetnjama u razvoju u očuvanju običaja i tradicije, uz promociju ličnih, umetničkih i kreativnih mogućnosti. Izložba je održana ipred Hrama Svetog Save.


CEO TEKST

...

Škola znakovnog jezika

U OŠ „Sonja Marinković“ održali smo prvi čas obuke u znakovnom jeziku. Na taj način smo ispunili želju učenika ove škole da nauče da komuniciraju sa svojim vršnjacima iz naše škole. Radionica je bila medijski propraćena po preporuci Olivere Majdić i Dragane Soćanin.



CEO TEKST